וכמובן לא פחות חשוב בחירת המידה הנכונה
אנחנו רוכשות ברשת הרבה, גם ביגוד, אבל בקניית נעליים – איכשהו עדיין רווחת הדעה ש “נעליים חייבים למדוד”.
אבל בסופו של דבר זה כמו כל פריט לבוש אחר ואחרי שהסרנו את כל הספקות בנושא שירות כך שגם אם נרצה להחליף, ואגב זה לא חייב להיות רק בגלל מידה, אנחנו יודעות שאנחנו בידיים טובות. אפשר לדלג גם מעל המשוכה האחרונה הזאת
מצד שני, כשקונים רוצים שיתאים ולהנות מהמוצר ולא להחליף, אז הנה כמה טיפים שימושיים:
אם זאת חנות שקניתן בה כבר בעבר אז אתן יכולות להיות רגועות, אפשר להסתמך על המידה שכבר נבחרה. אם זה דגם שונה ממה שכבר יש לכן בארון אמור להיות מצוין בעמוד המוצר מה ההמלצה לגבי המידה. וכך תוכלו לדעת ולהשוות למה שכבר קניתן. ואפשר כמובן לשאול. “שירות מעל לכול”, זוכרות?
אם זאת קניה ראשונה, אז חשוב שתדעו מה המידה שלכן. זה אולי נשמע מסובך ומעורפל אבל בסופו של יום לכל אחת יש מידה שהיא המידה “שלה” ויהיו לה בארון זוגות גדולים יותר או קטנים יותר (בדרך כלל בין חצי מידה למידה) ואז כאשר את מסתכלת על דגם מסוים חפשו אם יש המלצה לגבי המידה
באתרים רבים תמצאי הערה שמסייעת להבין מהי המידה הרצויה. והאם עדיף להזמין חצי מידה יותר או פחות (הכוכבית מופיעה רק לצד נעליים שחורגות מהמידה הרגילה).
ותמיד תמיד אפשר לפנות לטבלת המידות! פה ראוי להיות כנות ולהודות שלא פעם צמד המילים “טבלת מידות” מרתיע, וזאת בשל הסיבה הפשוטה שהטבלה נראית כמו נתון שלקוח מתוך מבחן במתמטיקה. הטבלה מלאה בקטגוריות ואפשרויות, כך שפתאום לא ברור מה זה אינצ’ים והאם צריך להתייחס למידת הנעליים בהתאם ל UK או בהתאם ל EU. מלחיץ?
רק אם חסרי ניסיון, ועל כן כדי להזמין את המידה המושלמת ללא חשש, הגיע הזמן להתמודד, ופה נסביר אחת ולתמיד כיצד להיעזר בטבלה. להלן 2 מהלכים:
- בחרו בטבלת המידות המתאימה (יש טבלאות שונות לנשים, גברים וילדים).
- אם יש כף רגל אחת יותר גדולה מודדים דווקא אותה. כיצד? לוקחים דף, עט וסרגל ומשרטטים את כף הרגל כשהיא יחפה. עתה מותחים קו לכל אורך הסרטוט (מהאצבע הכי ארוכה) ומודדים את התוצאה בס”מ או באינצ’ים (מחלקים את התוצאה שבס”מ ב2.54)